Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Finns det nåt du vill gräva fram ur min garderob?

 

 

Allt du smekte
Allt du tog på eller tog tag i
Allt du kom innanför i min garderob
Tonen på min hud mot dina armar
I jämförelse kände du dig blek
Allt du smekte, är allt glömt?
Storlek, längd och omkrets
Finns fortfarande innanför mina kläder
Men mer i min blick nu,

 

 

Kanske vill mitt hår säga mig nåt
Kanske vill dagens klädval
säga om jag är modemedveten
eller inget av vikt
Jag speglar mig i våren
nu när sommaren är på väg
och lattemorsor, hippies, söderkids
studenter och kontorsfolk
som hittat ut i det vackra vädret
jag skulle lägga mig i gräset
om du var lika svettig nu

 

 

Jag vet att dom ser det
Jag vet att dom känner det
Att de kan säga
Att jag berört nån

och att jag har berörts av nån
Jag lovar, jag svär
Jag kan erkänna nu
Att jag kände
Först nu efteråt, när distansen ligger
som moln över stadskärnan
och solen vill ta rygg på månen
Hornsgatan blivit ett fiolstråk

 

 

Om jag hade kunnat
hade jag lämnat in vårt bubbel på pant
Om jag hade swag
Hiphop i blodet
Hade jag samplat dina hjärtslag
och låtit rytmen höras över Medis

 

 

Som små partiklar
Små små påminnelser
Flyger dom i flock
Från norr till söder
Landar framför mina fötter


 

 

Jag vet att dom känner det
Att de kan säga
Att jag berört nån
och att jag har berörts av nån
Jag lovar, jag svär
Jag kan erkänna nu
Att jag kände
Jag kände

 

 

Nånting i luften,

 

 

 

Som gjorde mig varm i kläderna




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-23 20:58



Bookmark and Share


  BenGust VIP

Fabulös textpassage:
Först nu efteråt, när distansen ligger
som moln över stadskärnan
och solen vill ta rygg på månen
Hornsgatan ett fiolstråk

2020-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP