Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2020-04-14 Det finns mycket inom mina kvadratmeter om kan skvallra om dina läppar. Dina smulor i min soffa. Jag har ständig närkontakt med väggar som talar ur tapeten.


Korsdraget mellan ett ex och en älskling

 

Det löper en eld genom lägenheten.
Går en bris, rysningar, längs ryggraden
mellan franska balkongen och sovrumsfönstret.
Jacka i hallen, skor på mattan. Nåt kliver in.
En slängkyss blåser liv i romanen
på nattduksbordet.

 

 

Nåt underbart har utspelat sig här,
under täcket.
Det går nästan att ta på.
Ilningarna när jag borstar mina läppars hunger
och rör mig barfota över mina kvadratmeter.
Din doft immar mina fönster.
Hjärtat står på glänt.
Köket osar middag, nybakat bröd
och viskar om dessert och Netflix.

 

och

 


Jag hör ekot av trösklar som gått ur led,
retsamma drag i falsett, blickar i soffan,
kittlingar i ljumsken, nära till skratt.
Och

 

Jag känner det.

 

 

Korsdraget mellan känslorna
som sitter kvar i väggarna.
Gardinerna som skvallrar om hur en vit
lögn borrades in i famnen
mellan ett farväl
och en välkomstkram

 

 


och jag vet inte på vilken planet jag hör hemma...




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-25 11:23



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Jätteberörande text som gräver djupt.
Smärtsam som den egna sanningen kanske (egen tolkning).
2020-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP