Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2020-03-24 Jag skulle vilja minska avståndet mellan oss i tid och rum. Veta var ditt hjärta bor nu? Har du skaffat husdjur? Är du lika irriterad på grannen ovanför? Hatar du fortfarande vissa detaljer i din lägenhet? Har din ångest flyttat ut?


Lantmäteriet känner till min planlösning

 


Hos Lantmäteriet kan man registrera fastigheter
Ansöka om lagfart...
eller vända dig till om du vill
veta vem som äger en viss mark
eller få klarhet

 

 

var gränserna går
mellan grannar
Sambos
eller mer?

 


Din kropp är tallen som står på
grannens tomt. Barken din hud.
Svävar nånstans i gränslandet.
Grenar hänger över staketet,
lutar sig in över mina fantasiers buskage.
Skuggar mina soltimmar med sin silhuett
Skymmer min sjöutsikt med sitt djup

 

Och jag kan vända mig till Lantmäteriet
om jag vill förändra något med min fastighet
Veta var min tomt slutar och börjar
Kanske slå ut väggen mellan köket
och vardagsrummet
Ändra min planlösning


 

och

 

Minnet av din lägenhet
Ditt ljusinsläpp hemsöker mig
Knackar på med te och honung
dofterna från stigen mot din port
och stegen i trapphuset
och jag vet inte på vilken pinne
jag står just nu,
Jag känner mig vimmelkantig
för jag vill inte uppfattas som en gnällspik
till granne eller en

 


nyckfull

 

 

husspekulant

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-26 12:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP