Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Corona o mässling - vad är skillnaden??? - behöver vi nån kunskap mera, när alting rullar på?


Mässling och jag - vi - Vad är det?

Jag lever i stiltje - i västra Nyland öster om det gamla Sveariket - och jag undrar över dessa supernya coronor - vad gäller idag i detta gudens år - och vad har gällt i tusen år?

Lyckilig över vart endaste ett svar, eller överläggning, eller suport! - Bild: Mitt barnbarnsbarn i ungdomens skimmer

 

kram

Monika

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Monika A Mirsch VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-06-21 14:51



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tänker...det kommer att bli bra. Tycker du träffar det i sista stycket med barnbarnet. Söt unge!!!
2020-07-30

  Evelyn Falk Möller VIP
Jorden har slagit tillbaka förr och vi som ras har överlevt. Men visst får jag en känsla ibland när jag läser om alla insjuknade och döda att vi håller på att utrotas.
Men samtidigt pågår ett febrilt arbete med att ta fram ett vaccin som gör oss immuna (längre eller kortare perioder). Tills dess gäller rekommendationerna från FHM. I Sverige.
Men flera andra länders statsmän negligerar viruset. Vilket gör att många kommer att dö helt i onödan. Det är så tragiskt. Men vad är ett människor liv värt, när business as usual är det enda rättesnöret.....
Jag är djupt orolig för framtiden.




2020-07-20

  Karina"Kia"
Skillnad.. ja det finns säkert mycket eftersom ingen exakt vet hur covid-19 smittar,symtomen är olika och slår hårt på äldre och om man har underliggande sjukdomar.. skulle kunna jämföra med Hiv/Aids som slår på slid,anal,blod och det går inte att utrota finns inget vaccin eftersom viruset har en förmåga att förändras hela tiden är en utmaning. Detta covid-19 är liknande men slår hårt på all befolkning eftersom det är dropp smitta.. många förstår inte att detta virus är för att stanna och oxå har förmågan att förändras från att vara en mildare influensa till att bli en global stort växande virus som aldrig kommer att bekämpas.. få förstår det hela.. men jorden är överbefolkad och missbrukar allt så detta är bakslaget vi kommer att få leva med in i framtiden.....
2020-06-25

    Lena Staaf VIP
Mässling smittar mer än Corona men mässling skyddar vi oss mot genom vaccination. För Corona finns inget vaccin så då måste vi skydda oss genom distansering och handtvätt tills man fått fram ett vaccin.
2020-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP