Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vilja/ Liv

 

Han tänkte en vall fylld av blossande rött,

som en hyllning till kärlek och liv.
Vad gjorde det då att han var så trött,
Att benen förlorat sina kliv.

Att en rallarros beskåda, mitt i en blomning
En vall, grodd och besjungen.
Gjorde något med hans levnadskall,
Till att dikta han kände sig tvungen.

Men orden hade sinat, hans mun tystnat
Då gav han sitt hjärta till färd,
Att orden månne hitta form och takt
I en annan mun, en annan härd.

Så kom det sig så att hon en kvällning sen
Fick ett ord som ville skapas i glädje,
Ville dansas ut över blossande blomning
Med kärlek i sitt färde.

Så ta emot, du förutan,
ord eller mjölkört röd.
Dansa, sjung en solglimts sista,
Förslösande sällsamma glöd.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-07-19 21:54



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
begrundan lever
stillhet
så uppstår dansen
...rallarrosor...så vackra
2020-07-21

  Elaine.S VIP
Underbar, för sin betraktan, sin naturlighet, ordets lust att leva, för stillheten och på samma gång drivet. Läser och gillar och känner tidens gång och min egen plats i den..
2020-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP