Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Arkiv uppdaterad från 2013


"Rent ut sagt bör du inte älska mig"



Innan vi höjer glasen och skålar.
Innan ditt leende får mig att spilla ut
rödvinet på min vita blus.
Innan dina ögon, framför tända stearinljus,
får mig att smula ner duken.


Jag bits inte, men jag tuggar länge och sväljer hårt.
Och det kan tänkas att mina ostädade
tankar behöver smisk. Mitt golv skuras.
Och mina porslin-läppar, handdisk.


Släng våra känslor i en centrifug,
tumla runt i ett virr varv till sovrummet.
Smek inte mina ben under bordet,
stöka inte till min frisyr om du vill slippa vika tvätt,
slippa stryka varje centimetrar i mina sömmar.


Mina skor har trampat i alltför många pölar.
Mina jeans är spruckna i sina sömmar.
Och min t-shirt har fått sina törnar.
Jag bär mössa för mina bad hair days.
Och alla mina strukna blusar hänger ej
längre på rätt krok,
i den förut så välsorterade garderoben.
Kanske kan vi få det udda strumparet,
att matcha till slut

 

Rent ut sagt bör du inte älska mig.
Om du inte är beredd att också slänga in ditt hjärta i,

 


Smutstvätten




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-07-27 09:10



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Tack för kommentarerna :) Jag ser dem och er och blir alltid glad. Flisan...tack för dom orden...och jag jobbar på att redigera och sammanställa två diktsamlingar parallellt :)
2020-07-28

  Flisan
Det är något med ditt sätt att skriva som alltid fångar mig, att kommentarer inte längre känns tillräckliga. Skulle vilja ha en bok hemma med dina texter och bara bläddra i när jag behöver känna något.
2020-07-28

  BenGust VIP
Men trots det finns hjärtat på rätta stället.
2020-07-28

  Lottie Ålhed VIP
Vacker kärleksdikt!
2020-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP