Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tänk om universum upptäcker en tumör i bröstet The fault in our stars - det fanns nåt vackert i den filmen.Ttiteln fick mig att skriva detta. Denna är också med i leken vi kör på insta under #ordtolka "Lost in Space" denna helg


Ser du sprickan i stjärnhimlen?

 

Tänk om universum upptäcker en knöl i bröstet
En tumör i hjärnan
Känner en klump i magen
Tänk om universum drabbas av cancer
Vem besöker henne då, när hon får cytostatika?
Tappar allt sitt hår.
Teleskopiskt sett kan det finnas en tumör
i stjärnhimlen.
En spricka i taket.
En vindsstege.
En rondell.

 

“Förlåt,” vi tar dig förgivet ibland, rymden.
Vi släcker våra lampor efter en jäktig
dag med deadlines och korta fikapauser.
Nattar våra barn. Kysser våra kära ömt.
Läser sagor om “Stora Björn.”
Pekar och döper nån lysande stjärna efter
varandra.

 

Men vem tröstar stjärnhimlen
när den snyftar kometer?

Om den får feber. Snorar och hostar.
Vem kokar te med ingefära och honung till månen?
Vem smeker solens hud?
Vem sluter fred i Stjärnornas krig?
Vem stoppar om våra hjärtan?
Vi försöker alltid räkna stjärnor.
Fånga fullmånen.
Men vem dammsuger det svarta hålet
med all Stardust.

Vem begraver våra namn i ansiktet
när våra släktingar blickar upp efter oss
i hopp om att se ett stjärnfall.

 

 

Vems namn viskar du i mörkret?

 


Vilken ledstjärna vänder du dig till när du är

 

Lost in Space?

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-07 07:48



Bookmark and Share


  Flisan
''Men vem dammsuger det svarta hålet
med all Stardust.''
Bara för att just ordet ''stardust'' betyder så mycket för mig!
2020-08-09

    ej medlem längre
väldigt fint =*)

"Men vem tröstar stjärnhimlen"

kahlih gibran skriver i profeten

att man också ska be

när man mår bra...

kanske därför gud dog

han fick ingen kärlek =\

och bara ansvar...

hjärninfarkt...
2020-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP