Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2020-08-16


Skadeglädje

 

Tina Turner sjunger:
"Who needs a heart when a heart can be broken?"
Ska jag kalla det skadeglädje...?
För att jag vill att du har mig i ditt våld
Att din puls stiger i min närvaro
Din röst blir svag och du knyter dina händer
för att du inte kan hålla dina impulser från att röra mig
När du berättar att du i smyg njuter av att läsa mina tankar
Men dina flämtningar blir för tunga att bära
När du sträcker ut dig över mitt kroppsspråk
Och du läspar på en hel roman i mobilen

 


Vi njuter men vi plågas i allt som
Plötsligt kan dö
Våndas övar allt som kan ta slut
Här och nu
Är vi ingenstans och överallt
Och det gör ont att tänka på att
Du är så skönt skör med mig
Känner jag skadeglädje om jag vill
Ditt hjärta väl men också att du lider
När du saknar mig?

 


Är jag rättvis, är jag riktigt rättvis
Om jag känner mig som bövelen
och du min barmhärtiga samarit
Om du älskar med mig nu...?
Är det ok att känna skadeglädje och kärlek?
När jag vet att vi våndas och plågas i gåtorna
vi båda bär i ryggmärgen
Om vi båda känner det magiska i nerverna?
Är det skadeglädje att vara kär?
Att njuta så här och veta att det kan gå förlorat
För nåt ännu värre
Som kallas hjärtekrossande


Vad baserar jag mig själv på?
Dina känslor eller mina?

 

 

Tell me baby




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-17 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP