Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Arkiv från 2011 och översatt till svenska 2016. Uppdaterad. Den är för nån som gillar tajta jeans och stickade tröjor grrrr


OM vi var kläder


Om jag var ett klädesplagg.
Sydd för att klä om din nakna kropp.
Då skulle jag svepa min kärlek
runt dina komplex.
Få dig att känna dig så bekväm
i vad du bär.

 

 

Om jag var kläder, då skulle jag få se
ditt ansikte i spegeln medan du väljer outfit.
Bland alla skrikiga färger.
Snälla, välj mig. Vi matchar perfekt!

 


Om jag var en stickad tröja
skulle jag hålla dig mysig.
Som dina favoritjeans sitta tajt
runt din söta rumpa.
Veta vad som nött ut dig.
Och som en skön t-shirt skulle
du känna min bomull mot din hud.

 

 

Baby, om jag var kläder
Designad för att bäras av dig.
Då skulle du känna mig överallt
Åh, du skulle vilja ta på mig
som ditt favvoplagg i garderoben
Svär, aldrig vilja ta av mig.
Med ett leende på läpparna visa alla ditt fynd.


 

Som en mössa bära mina tankar
en bad hair day.
Du skulle förstå mig med blotta ögat.
Och om du frös skulle mina händer passa
dig som handen i handsken.

 

 

Om jag var kläder så skulle jag se dig naken.
Känna dina fibrer.
Känna dina sömmar. 
Veta hur du ska strykas. 
Vilken temperatur ditt hjärta tål
och var du är tillverkad.
Jag skulle hänga mitt halsband runt din hals.
Så du aldrig skulle behöva känna dig ensam.
För jag hänger med dig.
Och skulle du nånsin känna dig trött
och utsliten. Skulle du kunna slänga mig
på sängen eller stolen.

 

 


Och jag skulle ligga där och skrynkla
och älska varenda minut.




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-08-24 16:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar. Älskar vart klädesplagg.. eh, ord, menar jag..
2023-07-02

    Pandelume
Adamsdräkten är ju också ett klädesplagg.
2020-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP