Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2020-08-25


Du är så tidstypisk du, baby!

 

Tidstypisk är hon typisk en barock stol
Jag vill vila min majestätiska rumpa på
Läsa e-tidningen över mitt runda allmoge bord
I mitt vardagsrum finns hon som en blå vintage
soffa med sammetslen hud.
Den soffan has her name written all over it!
När jag tar en powernap eller ligger
försjunken i skönhetssömn och stönar
“Aaaaaah” ända från lejontassarna.

 

Och skulle jag göra
en tidsresa genom epoker.
Är hon rätt outfit för varje cosplay
Du är så tidstypisk du, baby!


Nyrokoko som min farmors möbelgrupp
jag ångrar att jag sålde för spottstyver.
Du gör renässans i mitt ego
Porslin från Gustavsberg var jag bor eller Rörstrand
...yes bikini baby “blink blink”!



Din frisyr i tonåren
Dina ögons skrattrynkor
Ditt gnäll som baby
Ditt pms that time of the month
och skulle din vilja hamna mellan stolarna i mitt hjärta,
då blir du som på auktion.
Hör jag ett bud?

 


Du trendar på sociala medier
Du är tidlös Coco Chanel
Soul rebell
Ingen pinnstol kan sätta fingret på dig
Dina fingrar tillhör min epok
Den jag vill lägga vantarna på
Ingen tumstock kan mäta ditt rätta värde
Men jag tillhör ändå kategorin
som gillar att höra experterna Knut Knutson
eller Anne Lundbergs utlåtanden från Antikrundan.
Beskriva föremålets historiska grepp
och lägga det obeskrivliga värdet

 

 

i knät på svenska folket!




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-28 12:28



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Som alltid så underhållande, härlig text :)
2020-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP