Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hemma hos dig

 

Jag vill komma hem till dig
som i ett inredningsmagasin.
Göra ett hemmareportage
Nyfiken på och se om du har gröna fingrar?
Är pedantisk kelgris?
Är hantverkare i grunden.
Elektriker i hjärtat?
Vilken musik du diskar till?
Är soffpotatis?
Rumla runt bland dina fluffiga kuddar.
BESKRIVA ditt porslin.
Varje kopp.
Scenen av hur du halvnaken
smuttar på ditt kaffe tidigt på balkongen.

 

Fota din ryggtavla.
Hänga upp dina porträtt i mitt minne.
Måla dina väggar gröna av avund.
Hur jag flörtar med dina blåa inramade speglar.
Kika ut från dina fönster och vinka
“Hej” vär(l)den!
Öppna alla dina lyhörda rum...
störa grannarna med vårt stön.
“Lugnt & samlat”
Låta dig berätta om alla dina föremål
från golv till tak.
På 65 kvm vill jag flytta in hos dig...

 


Vad har du för adress?




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-31 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP