Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Funderar kring potatisen, kärt barn har många namn, och ordet snålvatten...höstkantareller och svart trumpetsvamp på bilden... Det är dags nu att ge dig ut och fylla skafferiet!


EN HET POTATIS

 

kärt barn har många namn...

 

kokad plugg

kastas in i nian

pluggar till mun

en het potatis

 

jordpäron

då gråter jag

...

 

skulor...

skjuter som kulor

 

jag döper det till

husmanskosthjärtat 

...

 

en kall kokt potatis från igår

skalad hackad stekt i omelett 

med brynta kantareller uppå

jag kan inte hålla tillbaka snålvattnet

 

åh, vad är snålvattnet för ett ord

inspirerar dig att utforska idag?

 




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-05 09:45



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Många roliga ord - snålvatten är bäst! Salivdroppet när man kännet doften av de brynta kantarellerna.
2020-10-05

  AiA Maria den fria
*ler*

o ”hemma” säger vi ”pantofflor”...

Det kommer från samma ord som franskans ”pantoufle” som betyder ”sko utan bakkappa”

Ibland kan det vara bra... att inte veta:):):)

Tack för ”snålvattnet”... tål att utforskas
2020-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP