Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kanske är det för känsligt ämne, så ingen törs röra vid smittan Kanske...är de rädda för vad de skulle kunna upptäcka...? Eller krävs det djupare analyser? För många resurser?


Det görs alldeles för lite forskning om kärlek

 

Kärlek är mitt varumärke
Jag skänker hälften av intäkterna till dig
och resten till Hjärt-Lungfonden

 

Kärlek är en bristvara
i detta slit & släng-samhälle
vi alla varit med och byggt
med nariga fingrar

 

och det är kaos i mina hjärnceller
just nu
Men

 

Jag vill ändå konsumera dig
och jag vill att du konsumerar mig
Med samma omsorg som du lindar
in en present till din farmor
eller skänker en liten del av dina sparpengar
till Barncancerfonden



Jag vill att du spenderar mig
Som en kväll på krogen
Som en barrunda
swishar över mina selfies till vänner
för personlig rådgivning
cash eller kort när vi super varandra
under bordet

 

Och jag vill ha ditt sällskap
i labbet
Ditt DNA
Dina X-kromosomer
att du forskar på mina stamceller
Spiller ut "poff" och
giftiga ämnen nära mina läppars
hypoteser
Med mätglas och bägare
Testar spekulationer
och jag vill att vi andas frisk luft
"Krossar patriarkatet!"



Kapitalister vill bygga fler hotell
och gallerior
Men vi kanske kommer
åt en nerv
som breddar marknaden på sikt
Ger oss nobelpriset i fysik

 

 

 

 

för nån form av kemisk reaktion
eller genetisk kod
alla pampar suktar efter att knäcka

 

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-09 19:58



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Du har ett personligt och klart språk, bra flöde, inget överflödigt, förmågan att hitta nya bilder och sammanhang, Du knyter dessutom ihop texten makalöst fint på slutet - Du är poet, oavsett vad Du kallar Dig
2020-11-10

  Dennis Brinkeback VIP
Spänstigt o bra driv i dikten
2020-11-10

  Solstrale VIP
Snabb rapp och klarsynt bredd i dina ord... Det rungar och det svänger, och det fast i sinnet klänger... DNA kan va bra att forska på och du sätter ord på det viktiga och ger perspektiv, en fröjd att få tilldelat sig tack!
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP