Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hade detta varit kundservice hade jag inte slösat tiden att ge mitt omdöme på dig... men vänner hade propsat på att ringa och klaga!


"Känslig hy"


Du behandlar mig som allt annat än
en oslipad diamant just nu. Som allt annat
än ringar på vattnet fastän du ....ger mig
ringar under ögonen och tårkanaler längs
kindbenens karvningar.


Och inga gurkskivor kan svalka havssaltet
som svider som hembränt i strupen.
Du behandlar mig som ditt rehab.
Ett förtroende du missbrukar.


Som allt annat än ett SPA.
En Yasuragi Hasseludden vistelse.
Och det gör ont i mig nu.


I ett svagt ögonblick sa jag att jag nyss
blivit sårad av massage som
visade sig vara Voodoo.
Och bet mig själv i tungan med muskelstyrka.


Jag gissar att peeling
skrubbade bort döda hudceller.
Fast det är bara en omskrivning
för ett brustet hjärta.


Och som en ansiktsmask när
den börjar svida och
man vet att det är dags att tvätta
eller dra av den.



För att en hudterapeut
handgripligen
konstaterar att man har “känslig hy...”

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-12 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP