Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2020-01-15 - P.s "inga primater kom till skada i skapandet av denna dikten" - men det kommer att finnas människor som kommer att försöka efterapa denna homo poets fotnoter" @honkallarsigpoet


"Evolutionen pågår i mitt huvud"


Mina metaforers primater slår upp ögonen.
Kryper, krälar.
Börjar så småningom gå och stå på egna ben.
Evolutionen.


Utmärkande poetiska drag är:
Större hjärna. Kraftigare käklinje och
kombinationen av diftongernas bipedalism.
Förmågan att använda verktyg,
kläder och finmotorik.
Tänka abstrakt.
Visa kroppsspråk och känna empati.

 

Och tillsammans utvecklar orden små bisamhällen:
religioner, teknik, vetenskap och nya konstarter
och även “flugan” the w.w.w och influencers.
Och även liftare som åker snålskjuts på min
kroppsvätskas lustgas.


Och att poesin ibland utsmyckas med accessoarer,
halsband, keps och en YSL-väska.
Tyder på en självmedvetenhet om “livet efter detta.”
Att poesin kan bli mumifierad på bibliotek.
Begravas med tidningsupplagor och att folk
kan googla och släktforska efter mina dikters ättlingar.

 

I den biologiska termen eller utan
inbördes ordning.
Step by step bland fotnoternas primater.
Kromosomernas X X L. Allt från:
Homo habilis, Homo erectus,
homo neanderthalensis, homo sapiens idaltu...
homo sapiens sapiens.

 

Till homo erytmus och homo poet.




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-28 18:55



Bookmark and Share


  DominiQueen
DIN HJÄRNA - alltså!!! Du skriver så makalöst, sanslöst bra och målande - fullträff på fullträff - ÄLSKAR Ditt mind..

SÅ BRA!!!
BOKMÄRKE de LUX

Tack :-)
2021-02-02

  Solstrale VIP
Homo-tarmsus-acidophilus-bärakraftus-poetus ... Ja människans behov av poesi för en skön tarmflora går stadigt upp i kurs bland möjliga forskningsområden skulle jag tro! Ni skriver så befriande så jag måste säga det känns lättare nu att släppa väder, kanske regn eller gas ja det gör nog det samma! Men gott skrivet så jag blir kreativ!
2021-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP