Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att släppa egot

 

 

Belöning...

måste vara

en av Universums svåraste utmaning

till männskligheten

 

För den får oss att vika

från vår sanning

och göra saker

för vinnings skull 

 

Om jag ger

vill jag ha 

 

Den dan vi utför

osjälviska handlingar

utan tanke på återbetalning

Skyldig tacksamhet eller andra vinster

 

Än vår egna Lycka

Över att kunna ge

 

Då älskar vi sant och riktigt

Ärligt och befriat

Närvarande i varandra

Vända mot -och inte ifrån

 

Den sanna kreativa människan

Gör inget för egen vinnings skull

Utan för att den känner

sin egen Gudomlighet

I skapandet

 

Verket tillhör inte skaparen

Utan betraktaren

 

Belöningen är att lyckas få

betraktaren att känna sin

Egen Gudomlighet

Och att själv vilja skapa

 

Åt dej...

och åt mej

 



 




Fri vers av Howlit
Läst 340 gånger
Publicerad 2006-07-20 09:27



Bookmark and Share


  solglimt
Tänk om alla levande varelser på jorde tänkte på detta sätt!!
Då skulle vi leva i en underbar värld utan avund och förtal
när vi alla sätter vår granne/son/dotter/partner's väl före vårt eget
då är cirkeln hel i oändlighet i evighet eller tills någon person börja tänka på sig själv i första hand; Gudomligt och Bräckligt!!
2006-09-13

  aftermath
det här är stort.
2006-07-22

  Rachel Roth
viktig påminnelse och kunskap, väl skrivet!

det är ändå paradoxalt
för den belöning som kan erfaras
bortom egot är ändå
dit all vår längtan går på djupet
2006-07-20

  Albert
det här är inte poesi, det är livskunskap, vishet (kanske det blir poesi först då, ja det ÄR poesi!) ... fast.. man råder nog inte över NÄR detta uppstår, eller? (vet inte)

"Verket tillhör inte skaparen
Utan betraktaren
Belöningen är att lyckas få
betraktaren att känna sin
Egen Gudomlighet
Och att själv vilja skapa"
2006-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit