Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

har jag sagt att du blänker fortfarande Göteborg

 

jag snittar upp spårvagnsspår
lägger om kurs och drar från biskopsgården till saltholmen
för havet känns friare än
de inavlade rikemansdofterna i örgryte

där jag en gång växte upp
som en tonårssubba med allvarliga talfel
räkneexemplen är många

och 17+sex blev aldrig lyckat

när du sprängde hinnan
och min oskuld tog spårvagnen till centrum
femman var försenad den kvällen
som en västgötsk natt
i ett sken av älven och hamnen

du, har jag sagt att jag älskade dig då

 




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-21 10:15



Bookmark and Share


  Nanna X
Fin kärleksförklaring till en stad, jag känner saltdoften. Själv håller jag på att bli förälskad i Malmö för andra gången.
2021-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP