Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rollspel: ICD-10, DSM- IV

 

vissa dagar får jag vänsterpress i brevlådan
det är då jag blir solidarisk med alla diagnoser
släpper en borderline bakom ryggen
kuttrar en liten depression
och kittlar psykosen under hakan
så får jag fotsvamp i ögat och katarr i blåsan
den sidenröda klänningen av alabaster
och små påsydda paljetter av tuberkulos
tappar fotfästet, stelnar till i stelkramp
vässar en spetälska, gungar sot
och köper kotletter med mul- och klövsjukan på Epa

andra dagar bävar jag för jordens undergång
rakar en bäver, heltidsnaken
slickar sockervadd ur dina öron
för jag blir blind och döv när åskan går
och ganska sugen på en influensa med marsipan
att gulla med om nätterna då feberyran
tar mig till de sälla jaktmarkerna
för jag har cancer ibland, när livet faller
en liten tumör bakom örat, fasligt lik en räv
och när benbrottet har skavt tillräckligt då ringer jag psykakuten
för inläggning i majonnäs och krokodilskinn.

 




Fri vers (Prosapoesi) av Lili Samuelsson VIP
Läst 112 gånger
Publicerad 2021-02-26 11:55



Bookmark and Share


  PPQ
fy fan vilken fullträff:D
2021-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP