Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


jag skulle skrivit 'erotik för dummies' - men men..

 

Jag undrar över våren. Med blommorna kraftigt rosa på körsbärsträden och den senfärdiga syrenen i antågande. Säg, är den då inte redan här. Som rodnaden på min hals.

Du säger att du vill komma längst in. Och håller handen på mitt bröst. Men har jag då inte redan släppt in dig. Jag ler och säger att du redan är inne i mig. Nu ler du också. Sen byter vi samtalsämne. Närheten som hade kunnat stanna kvar är flyktig. Den svävar kring oss som älvors dans i midsommarnattens slöjor. Jag tror vi båda vet att den kommer tillbaka. I längre stunder var gång vi närmar oss.

Jag tänker att du redan är inne på sommaren. Vintern vilade inom oss. Lärde oss längtan. Tålamod och tillit.

Det är skillnad på att nafsa och bita. Du är båda.

Jag frågar om oväsentligheter. Kokar te och bryter en bit mörk choklad.

Du säger mig att jag är viktig. Jag blinkar bort oron som flackar i mina ögon. Stannar kvar i känslan och förstår att du menar allvar. Du säger att jag ska lära dig. Jag ska. Men vi båda vet att det är du som lär mig.

Det växer en förväntan. Jag vill även hösten.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2021-05-09 17:11



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Fantastiskt fint
2021-11-19

    Jag är fan större än Sartre VIP
Många fina formuleringar. Du är bra, men det vet du redan att jag tycker.
2021-05-15

  Rafmagn VIP
Fantastisk text! Berörande. Närheten är precis så där dynamisk!
2021-05-14

  Blomma-Stjärna VIP
vackert om en förälskelse som får ta sin tid att växa

tänker på ett citat jag har hört, kanske ur Bibeln:
"och jag säger eder stör icke kärleken förrän den själv så vill"
2021-05-10

  Monica Lindgren
Hoppfull dikt! Bra med prosaformen här!
2021-05-10

  Hopplös själ
så fantastiskt fin känsla i denna att jag faktiskt fäller en tår!

(eller kanske flera men säg det inte till någon!)
2021-05-09

    ej medlem längre
Jag undrar sa flundran varför gäddan är en fisk.
2021-05-09

  Nanna X
Välskriven text. Låter som en fin kärlek.
2021-05-09

  Peter Olausson VIP
Spännande historia i all sin dubbelhet och i sina växlingar mellan det mänskligt nära och det stora långt borta. Tycker om!
2021-05-09
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP