Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fyrtaktig jambisk vers, s k ambrosiansk vers, ett antikt versmått (Den andra strofens tredje rad är katalektisk, dvs ofullständig)


Till Ulf Lundell

På kvällen läser jag Lundell
Han dagbok skriver, rätt och slätt
Han skriver mycket om natur
om hav och fåglar där han bor

Han kallar sig för en schaman
som tror naturen har en själ
Det trodde Schelling även
en filosof av vikt så stor

En konstnär är han, Ulf Lundell
Han målar, skriver, gör musik
och härlig humor har han visst
som mången brist försona kan

Ibland hans prosa lyfter sig
och blir till poesi så skir
att man bedårad blir och ler
I sanning är han ordkonstnär

Han gärna nära hav vill bo
där fält och ängar öppna är
På våren han där trandans ser
Hans skaparkraft väcks då till liv

Nu är han dryga sjutti' år
och bor väl än på Österlen
Han säger i en diger bok:
- Mitt liv, det är ett äventyr!

Jag önskar honom många år
av skaparlust och liv ännu
och tycker gott han kallas kan
vår egen kära folkpoet!




Bunden vers (Annat versmått) av Monica Lindgren
Läst 408 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-05-24 13:45



Bookmark and Share


  SatansSon
man har möe att lära av dig som poet.
2021-05-24

  Ulf Carlsson VIP
Katalex är effektivt när man vill ha ett stopp i versen. Passar bra här, då Schelling helt oförmodat (!) dyker upp i den f.ö. trygga rytmen.
Kul att någon använder gamla versmått,
som under långliga tider har visat sig användbara för beskrivande och berättande texter.
Personligen tycker jag att en regelrätt interpunktion hör till gamla versmått.


2021-05-24

    Sefarge VIP
Så skickeligen ihopbunden vers till en
trots allt sur grinig egoistisk eremit
som han är och det får ju han va!
För han skriver ju så bra!
Eller?
;)
2021-05-24

  Stefan Tho VIP
Har helt fastnat i den här vardagar-sviten och jag är väldigt förtjus i dina rim och avundsjuk på dem får verkligen inte till det när jag försöker! Väldigt snyggt!

2021-05-24

  alicja lappalainen VIP
"Svensson Svensson" Maria-Pia Boëthius
2021-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren