Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kir. avd 1 sal 4 - älska din nästa

 

du hette Brita och logerade i sängen bredvid min

glad, snäll halvdöv och full av metastaser

du skrek på lomhördas vis när du tilltalade mig

och jag svarade skrikande tillbaka i ditt bästa öra

 

på nattduksbordet stod fotot på din familj

Sven och Erik, dina två älskade innekatter

som grannen lovat sköta tills du blev utskriven

om nätterna snarkade du så min blåa filt fladdrade

 

och på dagarna sov du sittande, lika högt snarkande

uttröttad bad jag till slut personalen att få byta rum

när min säng flyttades snyftade du högt och övergivet

"men jag är också sjuk och behöver sova", tänkte jag...

 

...intalade jag mig när jag låg ensam i min tysta sal

för att döva mitt samvete fick du mina jordgubbar

och blev tacksamt tårögd över min givmildhet...(1 liter skam)

min gud så jag skäms...så jag skäms!

 

tre dygn till hade jag väl orkat, tre dygn av ett liv!

du kom aldrig hem till lägenheten och dina katter

Sven och Erik, ja de blev väl veterinärens sak

och skammen över min själviskhet får jag leva med

 

så har ännu en börda lagts till min livsskuld




Övriga genrer av Eline.P
Läst 450 gånger
Publicerad 2006-07-24 22:11



Bookmark and Share


    NoMi F
Ingen livsskuld
Vi behöver vila i bland
speciellt i sådana här situationer
Svårt men nödvändigt
Livet är inte lätt minsann
Kram
2006-07-25

  Rachel Roth
så här säger jag till skrivarjaget:

Så mänsklig du är i dina tankar...!
vi får dock inte glömma att det heter
Älska Din nästa, så som Dig själv

så i det läget var det nog
viktigast att du älskade dig själv först
då du behövde få vila dig
och återhämta dig
2006-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P