Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människosjälsgruvan

Här i människosjälsgruvan
sjunger vinden

Andedräkt blandas med rymd
tid med evighet

modet
lusten
våra ständigt växlande humör
allt är gåvor och den enda möjliga gengåvan
är vårt jag

obearbetat malm
i sköra paket

I den dunklaste natt, i stabilaste glömska,
förnims den överjordiska dragningskraft
som är hans längtan
efter oss. Beröringen
när han genomlyser den råa malmen





Fri vers av Vanja-Kristina Morgell
Läst 242 gånger
Publicerad 2006-07-28 00:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell