Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fri dikt


ljusblått nattlinne

Vem är bättre på att skildra desperation
än Kristina Lugn?
Hur stod hon ut i sitt ljusblå nattlinne
med rosenknoppar
i hemmafrutillvarons tristess?
Mitt i alla sina självmordstankar
och Kurt, som trodde allting skulle bli bättre
om de fick rå om varann i Las Palmas.
Det var förmodligen hennes formuleringskonst
som räddade henne.
Vad hon skulle ha lett åt mina idylliska
naturdikter!
Hon skulle ha funnit dem rörande!
Det finns beröringspunkter mellan
Charles Bovary och Kurt!
De är båda ganska okomplicerade,
men har ett helt känsloliv.




Fri vers (Fri form) av Monica Lindgren
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-19 18:18



Bookmark and Share


  SatansSon
har själv aldrig läst henne. men hon var cool i SVT mellan Jörn Donner och Bert Karlsson. hon iklädd raffset.
2021-06-20

    Sefarge VIP
Kristina L gick sin
Egen prövande väg
Blev till sist insläppt
I finkulturen.och
Trivdes där utanför
Media o snokande
Människor. Varför
Inte. Och att hon tog
Över Allan E.s teater
Var bra gjort!
;)
2021-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren