Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tack för tiden du givit oss och vi dig.


Till Gullan

 

 

Gör ett lapptäcke till
mig i himlen

 


Sticka vantar till farmor,
virka en halsduk till faster,
sy nåt fint till Lindholmstugan

 

Sy nåt som gör mig redo
för alla människor som gjort intryck 
på mina kinder, bortgång 
 
Sy nåt som klär in
Känslorna som bomull mot bröstkorgen
Sy nåt som gör mig bekväm 
i denna blus 
Med saknaden 
Sy nåt som följer med i ryggsäcken
Sy nåt som går att vädra ur
Och bädda in sig själv igen
Sy mig nåt, en doft
Ett leende jag kan sniffa på
 
Ibland när jag behöver 
Torka tårarna i en filt
Fylld med hantverkets ömma 
Hantering och tidlösa 
kärlek
 
 
Sy mig en omfamning
 
 
Sy mig nåt att ha hemma
Och nåt att resa med 
När tankarna flyger utan fallskärm 
 
Sy mig nåt kors och tvärs



Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-01 18:40



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
i himlen stickar och syr gud åt oss. Gullan vilar och hr roligt.
2021-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP