Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

några skinkor spelar oss ett spratt

det går omkring en gris på frölunda torg
han har en röd sidenrosett runt svansen
lite lössläppt är han och han ler mot alla han möter

köper han äpplen att frossa i
han ligger inte på latsidan han inte
vet att allt snart är över

det enda han vill i denna juletid
är att få strosa fritt. en stund bland människorna
leka att han är herre över sitt liv några dagar innan jul.

 




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-12-03 19:39



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Inte alla grisar skall väl gödas, en del människor skall ock födas, gröna huvuden och vita, i frukter o gräs kan en själ få bita, ändå många individer misshandlas och dödas...
2021-12-03

  Nanna X
Oj vad jag kände empati för grisen! Jag äter inte mycket kött men några skivor skinka vill jag nog ha till jul. Från en gris som haft det bra i livet.
2021-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP