Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dansa dervisch


pandemin är inte över
kapitalet är i kris
dansa dervisch

den ena miljökatastrofen
följer på den andra
vi har krig i Europa

vår världssyn
tillika självbild
är fragmenterad

vi väntar på att meningen
ska börja rotera
som en kompassnål
ger svar
norr eller söder

jag niger och önskar
under fullmånens sken
liksom jorden roterar
runt sin egen axel

dansen bär mig runt
som en av alla liv
som hellre roterar
än sticker huvudet i sanden

poeter
rebeller
dårar och dervischer

vi lever
rör oss
och förändras




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-07-16 22:53



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Ja, det är det enda vi kan göra. Flyga som en spiral in i framtiden. Tackar för din finnrikedom!
2022-07-21

  Marita Ohlquist VIP
En bra text som förmedlar diktarjagets oro över tillståndet i världen, men som har kvar sin framtidstro.
2022-07-18

    Lena Söderkvist VIP
Det här var snyggt, med allitterationer som smyger sig in här och var, och en smått musikalisk svepande rörelse hela texten igenom.
2022-07-17

  Respons VIP
Kanske finns det ett hopp i rörelsen och dansen? Väl formulerat!
2022-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP