Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En väv rik på färg

Det som händer mina vuxna barn
vidgar min värld
om förlovning/giftermål
flytt
nytt jobb
graviditet, barn
födelsedag
alla dessa händelser ger min livsväv
ny struktur och färg

om ett barnbarn
för första gången säger mam-ma
och står utan stöd...
det ger ännu en färg
och början på ett nytt mönster

hon som börjat skolan i Prag
förutom att hon fått en kass skolfröken
som förolämpar barnen
och ger dem straffskrivningar
får extra lektioner i älsklingsämnena
dans och fiol samt teckning och målning
det ger henne glädje och det gläder mig
och jag lider med henne i det som är trist

vad gäller
barn och och bonusdotter
och barnbarn
allt som de delger mig
lägger jag in i min väv
tillsammans med en bön
om att bara gott ska komma ur det här -

vissa styrkor vaknar och växer till
först när man känner sig verkligt trängd
vissa insikter blir till
först när man vågar öppna sig för en vän

har man fått sig några käftsmällar
och genomlevt dem
förstår man
andra slagna och kränkta

man mognar av att lösa svårigheter
man utvecklas av att fortsätta att vara nyfiken
det finn alltid mer att lära
och mer av skönhet att upptäcka!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-08 23:45



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh så mycket kärlek mellan raderna. Jag känner igen mig även om det i mitt fall handlar om barnen, har inga barnbarn....än.
Berörande om läraren i Prag. mina söner har haft usla lärare någon gång. gäller att handskas med det också. Bra att lösa det med älsklingsämnen!!! Klokt!
2022-10-19

  Kungskobran VIP
När det går bra
för ungarna
blir man gla
2022-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP