Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Minimalistiskt // människans väg till medmänsklighet


om, hur, varför, och, därför... 

 

om de inte tycker en mer värd  
hur man än bär sig åt
varför då anstränga sig
och ens försöka sitt bästa  
därför att annars vinner de

 

där, då, här, nu, framtid...

 

där de utgår från sig
då kan du utgå helt
här är du mästaren  
nu är du vinnaren
framtiden är bara din

 

men, hurdant, alltså, liksom, genomgå...

 

men när man reflekterar
hurdant det skulle bli
alltså om man tänkte egoistiskt
liksom bara utgick ifrån sig själv  
genomgå förtryckarnas roll

 

insikt, kunskap, tillit, förtroende, tolerans

 

insikten skulle komma till en
kunskapen om den andres perspektiv  
tilliten till sin egen reflektion och andras
förtroendet i att se varandra visa respekten
tolerans skulle då förfinas till medmänsklighet

bygg, det, men, så, verkligt...


bygg en meningsfull tillvaro med hjälp av ord
det finns många böcker eller en att välja
men vi blir dem vi gör oss och andra till
så gör ditt bästa för dig och din nästa  
verkligt välmenande för andra börjar med dig


börja med dig!

 




Övriga genrer (Aforism) av Solstrale VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-10-14 14:04



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
För min del är det en ständig kamp att försöka upprätthålla sin medmänsklighet och vilja till godhet. Särskilt som världen ger oss människor så många anledningar att bli arga och förtvivlade. Men visst är det bästa att vilja gör det som är gott. Det enda meningsfulla i längden.
2022-10-16

  Niliboy
Att bli härligt värderad av Herren Gud är en ynnest som gör en glad å full av tillit!
2022-10-16

    Lena Staaf VIP
Goda levnadsråd!
2022-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP