Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att passa in i en anpassning

 

Ibland är det en omställning att bara flytta på benen
Ta sig mellan två punkter i livligheten

Nya nervbanor behöver ritas upp
Möten planeras in

Det skall vara utannonserat i god tid
Sekreterare utses
Och någon som skall stå för fikat

Vem som leder är inte alltid en självklarhet

*

För varje dag som gått
sedan du tog ditt första steg
ut ur grottans gap
lämnade de målningar
föreställande livet 1.0
har gränserna suddats ut
vad som är människa
vad som är djur

**

Tillbaka till det ursprungliga
Förändring

***

Jag är inte den som tar lätt på saker
Jag greppar dem i nackskinnet
ruskar om
upprepade gånger
upprepade gånger
till huden faller av
till skelettet blir synligt att beskåda
lätt att ta på

****

Bredvid varandra i två gravar
Mannen och apan

Forskarna försöker fortfarande finna den felande länken
Vems felet var

Någon måste hållas ansvarig
Ställas till rätta

Bilden är skev
Halsen hänger
Ryggen är krokig

Ta två steg bakåt
Använd hjärnan
som förpassats

 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-12-08 19:47



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
pass på den
2022-12-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att anpassa mig.
2022-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP