Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar mellan mellandagarna



Skall man ut,meja
lite snö,eller skall

man inomhus dreja
till nåt meningsfullt
med lera. ..

Eller ska man bara
tyst gå omkring

Och skallra inuti
med meningslöshetens
Skallmeja?

Dessa dagar mellan det
gamla och kommande
Nya året

Som man ju är tvunget

Att orka med att bära
som alla andra?

Medans den vit-röd
spräckliga Amaryllisen

Slår ut sina första ståtliga
knoppar på Doktorinnans
ärvda mahogny skrivbord,

utan att den bryr sig det
allra minsta om några
slags mellandagar.





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-12-26 11:05



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Jag skulle nog dreja om jag var du.
Det låter kreativt och härligt.
Men man kan nog göra lite av varje.
Det viktigaste är ju att du känner dig nöjd med det du gör.
Tankeväckande är din dikt.
2023-01-01

  Bengt H
Låter som en god idé att lära av blommorna.
2023-01-01

    Lena Staaf VIP
Mellandagsmelankoli. De skönaste dagarna på året enligt mig.
2022-12-27

  Kungskobran VIP
Mellandagarna går
snart är det nytt år
2022-12-27

  Olof Lagerhorn VIP
Lite av mellan dagarnas "dagen efter" känsla,
fyndigt och lågmält fångat.
2022-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP