Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pärldroppar

Från mitt fönster
betraktar jag regndropparna
på videbuskens kvistar
- som pärlor i många nyanser
av grått

Bredvid mig står en flätad korg
med bullar som doftar gott
5 nybakta bullar
som jag tar ett foto på
med en leende jag
klädd i pärlor

sötvattenpärlor
från min son
pärlor från mor
en rad pärlor små
från min första kärlek
en fjärde rad
äkta eller inte
funna i en container

Nu tänker jag
jag släpper taget
om det jag inte kan förändra

jag släpper glans och mening
över grus som skaver -
som en mussla
som från sitt mjuka innandöme
släpper lager på lager
över gnaget hon inte kan få bort

O, mor pärlemor
jag tror
- jag blir rik
på pärlor så!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-01-06 14:27



Bookmark and Share


  Feminaz
Varm text!
2023-01-28

  Anya VIP
Åhh så fint. Blir förälskad i din hoppfulla dikt. Jaa nu släpper vi taget om det vi inte kan förändra. Så klokt. En dikt många av oss skulle behöva läsa och ta in.
2023-01-08

  Kungskobran VIP
Som en Don Quijote som till sist tvingas ge upp
2023-01-07

    Lena Söderkvist VIP
Sant att man kan behöva släppa taget om somligt, fast jag får väl erkänna att jag inte är den bästa kålsupen själv alla gånger. Dina ord är visa i alla fall.
2023-01-06

    Lena Staaf VIP
Skönhetens och tacksamhetens pärlor, glänsande som livet kan vara när man tänker på dem man älskar.
2023-01-06

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om värdefulla pärlor trädda på livets gyllene tråd.
2023-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP