Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet i en blandning


saker jag inte använt på ett tag
kläder, muggar, böcker
har jag packat en väska till dig
- du har gjort detsamma till mig

på en lekplats
äter vi medhavd matsäck
under en klätterställning
medan regnet faller i droppar
mellan träribborna

vi pratar
böcker vi läst, recept
man, barn och barnbarn
och president Lula
som återgav indianerna
bestämmanderätten i Funai
som en av de första saker han gjorde
sedan han blev vald

och att igår
blev kongressen i Brasilia
stormad

känns det igen
- tredje parlamentet
som stormas i en demokrati
på bara ett par år!

med tankar på makt och galenskap
och på oss
och vår långa vänskap

med en väska fylld
av dina ting till mig
på pakethållaren

cyklar jag hem





















Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-01-10 02:15



Bookmark and Share


  Anya VIP
En fantastisk vänskap med byte av grejer. En suverän idé.

Jaa visst är man orolig över världen. Du fångar det i dikten.
2023-01-27

  Solstrale VIP
Tänker mig att människan har omdanats av socialamediers mobb och drev, din fråga i den omgivande kontexten du klarlägger bevittnar i sig självt svaret om vilka vi blivit som individer på jorden.
2023-01-19

  Respons VIP
Glädjens små stunder i regnet under en klätterställning medan det regnar parat med glädjen och oron i den stora världen. Perspektiv som fördjupar och breddar.
2023-01-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om vänskapens stora betydelse och om makt och galenskap som attackerar demokratin i olika länder.
En extra applåd för väl vald rubrik.
2023-01-11

    Lena Staaf VIP
Det lyser klokhet om din text, både detta att dela med sig och att glädja sig över Lulas och indianernas framgångar samtidigt som du släpper fram den hisnande rädslan för demokratins dödgrävare.
2023-01-10

  Kungskobran VIP
Använder läkarmissionen och myrorna,
har alldeles för mycket prylar.
Har upphört med att ha världens bekymmer på mina axlar det ger mig ryggskott det är dock att föredra framför nackskott
2023-01-10

    Lena Söderkvist VIP
Så kan det bli - man är uppe i det ena men hamnar likväl i det andra. Det gäller den här familjen också. Det blir alltid politik av det hela. Både störande och givande är det förstås - apropå din träffande rubrik
2023-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP