Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När livet ger dig low-kicks och uppercuts Kiss it back


Skuggboxning

Kanske har min havsutsikt
fått en blåtira
För mina ögonblick håller garden uppe
Min sömn fått en fet smocka
Men jag fightas i ringen som en hjärtinna

tar emot,
står emot
Knäar
Känner allt så blixtrande
Uppercuts, krokar, low kicks
och jabbar!

Ibland skuggboxas jag
mot min inre demoner
Ibland skuggboxas jag
mot mina hjärtslag
Allt syns inte som blåmärken
men känns inombords

Alla ronder är ett Disneyland
Och den enda som håller räkningen
i denna bergochdalbana, är jag
Den enda som känner slagen
i ringhörnan, är jag

Solnedgången är min maskot
Månen min coach
och ibland är dikternas värld
allt jag vill se i vitögat
allt jag vill poet-rättera
Är min kärlek för dig

Och min själ är alla viktklasser
Känner tyndlagen i min puls
Bär mig genom publikhavet, bär mig
Låt mig rida på vågen i min
gyllene dräkt:
Jag är MMA, Judo, karate,
muay thai, flugvikt, fjädervikt,
tungvikt

“ouch that’s gotta hurt!”

Ibland sparras jag mot mina vingslag
Svävar på moln
Faller till golvet

punchlines och hejarramsor
styrka, snabbhet, reflexer och uthållighet
Det är alltid hjärtat med mest vilja
som får utkämpa mest slag
Det är alltid hjärtat som känner
mest slag mot bröstkorgen
Det är alltid hjärtat som
sänker garden
där det känns som mest
Och jag borde sett det komma ...
när mitt hjärta ligger där i en pöl
i tredje ronden:

Knock-out 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 650 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2023-02-13 18:11



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Wow! Verkligen träffsäkert och direkt. En dikt med sikt på det av vikt! Superbra!
2023-04-04

  Hon kallar sig poet VIP
Tack för alla kommentarer såväl privata som här :)
2023-03-04

  Respons VIP
Nyskapande lekfullt och roligt med många sköna ordvändningar och fantastiska nyord. Livet som boxningsmatch. Fyndigt!
2023-03-04

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker texten som mig så sänkt...
Ja funderer på å skriva någe om Hjärter åtte, spelkorte... när jag såg en tatu e ring...
2023-03-02

  SatansSon VIP
ös på karolina
2023-03-01

    Sefarge VIP
Slagfärdigt skrivet!
Med innerlig
poetisk
känsla
inbyggt
i sig!
;)
2023-02-14

  BenGust VIP
Dina ord bjuder på hisnande vingslag
med snabba livsreflexer. Och hjärtan ger inte upp förrän gong-gongen går, om ens då.
2023-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP