Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


Barmarkspoesi

 

Så; var gömmer sig de roströda löven när gatorna sopas rena från grus. Och hur kommer det sig att knäna på ungarna inte har sårskorpor än. Vem låter markiserna hänga utfällda när haglet överraskar den nyss välkomnade våren och jag bara undrar. Jag bara undrar när du släppte taget. När släppte jag taget. Släppte vi taget. Omfamningen. Famntaget. Andetaget. Taget om axlarna. Det krampaktiga. Det lättsinniga. Det förrädiska låtsade taget.

Så; jag erkänner. Det kom inte som en storm en solig dag. Det kom som ett ihållande lätt regn. Ett sådant regn där man inte på riktigt märker förrän efter en lång stund att man blivit genomblöt och frusen. Man lurades att inte gå inomhus eller hämta ett stort paraply. Det smög sig på nästan obemärkt. Men ändå visste man långt inombords att man till slut skulle bli kall inpå benen och att håret skulle bli stripigt, inte så där snyggt vått som på bioduken, nej, mer som den tecknade versionen av en dränkt katt.

Så; nästa gång jag säger att jag ska resa mig och hålla hjärtat mjukt kan du ändå lita på mig. Jag reser mig alltid. Och håller hjärtat mjukt. Axlarna är jag på väg att lära mig släppa ner. Det går sådär.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-04-27 20:38



Bookmark and Share


  Stigsökaren VIP
Så; där en schimär
2023-04-29

  Ulf D VIP
"Och hur kommer det sig att knäna på ungarna inte har sårskorpor än", redan här fastnar jag för Dina rader. Bra!
2023-04-29

  Gunnar Hilén VIP
Kärlek är fan inte lätt ! Varför får man inte lära sig sånt i skolan....hahaha.
2023-04-28

    Jag är fan större än Sartre VIP
Jag har inte varit på besök på länge, men du skriver bättre än någonsin. Nu är jag tillbaka och nu ska det bli åka av!
2023-04-28

  lodjuret/seglare VIP
Mor har sagt att i italienska filmer, det alltid är som mörkt och att det alltid regnar på begravningar. Ett sådant där som poröst bara kusin till slagregn, där uppfällda paraplyer är svarta och sorgen är svart och gråten är svart likaså.
2023-04-28

  Respons VIP
En dikt som bryter mark för vår och värme
2023-04-28

    Max Poisé
Det var ett hjärta jag lämnade som blev två frågetecken…
2023-04-27

    Max Poisé
??
2023-04-27
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP