Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stå i publik

jubileer
fanfarer
festivaler
evenemang

uppslutning
uppställning
uppträden

stå i publik
applådera

känslan är aldrig
spontanorganiskt
kollektivdeltagande
kalvystert betingade
gruppreflexer

känslan är
utomstående
observatör i ämnet
flockmänniskor dompterade
av planerare och övervakare
samt bestyren runtomkring
beträffande logistik och städning
efter tidstillfälligt spektakel
argusjacken vyar detaljer
i helhetskakofonin
hönsstacken

guppies i stim inför
matburksanföraren

rumsintrycken
ackumuleras
tills huvudvärken
accelereras
till migränmoras

beläten
eller mistlurar
marulkskäftar
med besked

sockerstinn
reklamering
mefistofeles
beräkning

kalabalik
köttsliga jordskred
framvällande gnuer
i betong eller eter
modernitetens savann
folk trampas ihjäl
oroliga element med
brädor och gatsten
sånt händer också
i flocktecknet

olycka i stan
en man som
låg på gatan
folk stannade
tittade rovlystet
småpojkar och
gammeltanter
tittade tittade

historiens
alla pöbeltåg
mot galgarna

gladiatorspelen
ett folknöje likt
melodifestivalen

August Landmesser
stod med armarna i kors

du deltar inte
härlig gemenskap
se lite glad ut

August Landmesser
stod med armarna i kors




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-04-30 14:01



Bookmark and Share


  MagisterZ
en kavalkad av upprörda ord, fantastiskt inramade. Och riktigt snygg "refräng" med Landmesser; han stod sannerligen med armarna i kors bland alla lyfta högerarmar!
2023-05-01

  Ulf Carlsson VIP
Landmesser tog sin "poetuppgift" på allvar!
"Stå i publik" kräver mod och integritet.

2023-04-30
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP