Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inte bara en teknisk förändring

medan jag talar i telefon med yngsta barnet
- vuxen nu, mor till två små barn -
öppnar jag dörren och går till rabatten
sätter mig på huk och trär på ett strå
små röda solmogna smultron...

när jag var mor till mina små
pratade jag med min väninna
på kvällen när barnen somnat
och jag skurade samtidigt golvet
så långt telefonsladden räckte...

golven behöver väl torkas också idag
men utan telefonsladd kan jag gå ut
och tala med min dotter ändå
så det är klart jag väljer
smultronplock och kvällssol

-

jag brukade skriva poesi
medan barnen läste läxor
eller byggde med lego
jag skrev och läste
och skrev om det skrivna...

idag slår jag på datorn
trycker ned tangenter
skriver vad som faller mig in
och trycker på publicera...

jag var självkritisk då
ville bli publicerad
målade i olja
ställde ut och sålde
lärde mig skapande dramatik
för att lära ut den och med lön...

nu målar jag som förr och skriver och leker
men jag gör som jag själv vill
inga baktankar här - inga boktankar heller
det är det magiska för mig som ålderspensionär
jag har valt att komma till ro, att vara nära mig själv

visst kommer väl döden oftare än förr på besök
men ännu har han inte tagit strupgrepp på mig
och jag vill tro att när det inte går att ändra på
när det verkligen ska ske
så blottar jag strupen själv!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-20 20:00



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja livets val och kval, sladdar och nu batteri man laddar, i dubbel bemärkelse söker du vila i steget, leker med fantasi ja bättre kan det bara inte bli!
2023-06-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om det som var, det som är och det oundvikliga som kommer att ske.
2023-06-21

  Respons VIP
Jag tjcker om din berättelse och dina insikter om livet, speciellt sista stycket.
2023-06-21

    Lena Söderkvist VIP
En text om livet med dess faser. Faserna är inga fasor för dig. Inställningen är välgörande och smittar kanske.
2023-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP