Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sommar/ porträtt

 

Vard, sa hon och bjöd salamimackor

på blomdekorerade fat.

Ute slöt solen pakt med sommaren som 

sänkte sitt hänge djupt över kornåkrar

och prunkande pelargoner bak

fladdrande tyllgardiner.

 

Mättnad slöt sig i magar och trötta

vitsippor som gjort sitt.

 

Hon tänkte sommaren som en människas

korta levnad,

frö, grodd, blomning och frukt

och ett sängvar vädrat i vinden.

 




Fri vers av Yrre VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-06-28 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP