Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sak och sken

brädspelssatanister
som inte ens gått ur kyrkan

kälkborgare som låtsas
att de är kulturella humanister
när de i själva verket tittar på
Renées brygga och låter därefter

feminister som mest av allt
vill gifta sig rikt och leva flärdlivet

strebrar i HR-sektorn som låtsas
att de månar om arbetarklassens väl
när styrelserummens bord hägrar

socionomer som låtsas att
de är altruister när de ser folk
som hjon att kategorisera

den ängsliga medelklassen
som ojar sig med tygkassar och flygskam
samtidigt som de bor i villa och har två bilar

sverigedemokrater som snackar
om svensk kultur samtidigt som de
inte läst en rad av Ivar Lo-Johansson




Fri vers av rostspik VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-07-25 16:02



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Här faller ordbilan över några av de som förtjänt det.
2023-07-27

  Koloristen
Rejält god fångst.
2023-07-26

  Månfare VIP
och så mitt i allt- en själv, med tygpåse i hand och samvetet svart av skam.
(fast man ler förhoppningsvis överseende med självet)
2023-07-25

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=er9WfcOlaYo

2023-07-25

  Larz Gustafsson VIP
Oxy-morons.

"I'm a living contradition. Yes, I'm not" (Johnny Rotten)
2023-07-25
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP