Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötmånad

Höga Nord klämtar
sensommarklockor

fallfrukt i långa
solskuggor om
eftermiddagarna

tröskorna
går sina varv
på sekeltunga
odlingsmarker

det sägs att
kalvar med
två huvuden
föds i rötmånaden
att mjölken surnar
när vättarna går
i snåren

kvarvarande
flugor samlas
kring lampan

grönskan
slokar i sin
egen tyngd

är det mycket
rönnbär blir
det vargavinter

svamptider
för de som ser

ugglans eko
i mossriket

fladdermössen
drar streck i
luften om
mörkblå
kvällar

hararna
stannar upp
ser oss från
sidan

kråkorna
samlas kring
de döda träden
håller kråkting




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-25 15:42



Bookmark and Share


  MagisterZ
Jag anar flera lager i denna, men just nu njuter jag enbart av din vackert "bondepraktiska" skildring av kommande årsväxling:)
2023-08-26

  lodjuret/seglare VIP
Numera har trollen pistoler, knivar o hotelser. För trettio år sedan eller mera var trollen beväpnade med knivar o yxor. Men knarkotika har det funnits i tusentals år, utöver häxjakter, mord och bed rägeri. Det vete fåglarna var små och stora katastrofer håller hus idag, utöver i skrymslen och vrår.
2023-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Capital Radio, juli 1977

https://www.youtube.com/watch?v=d8Na4sYhJBE

https://www.youtube.com/watch?v=BTv4jAEBK6A

2023-08-25

  Larz Gustafsson VIP
The Rotten month!
Men den tog väl slut den 11/8?

Dessvärre är det rikligt med rönnbär. Dessa illavarslande semaforer.

2023-08-25
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP