Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låten tillägnas de som väljer att blunda. https://www.youtube.com/watch?v=7yir625VdwI


Nåt om mobbing

korridorer
utan vuxennärvaro

lärare
som av inkompetens
eller fikarumslättja
sanktionerar
mobbing

rektorer
som inte kan
ta ställning
annat än i tal
på skolavslutning

kuratorer
lika förstående
som vanliga hönor

psykologer:
mobbing som
seminarieämne

ett långvarigt
tankestoff är att
det är synd om mobbarna
att barn inte kan vara elaka
för skojs skull

verkningslösa
ickeåtgärder när
byråkraterna visar
handlingsplaner
om nolltolerans

förebyggande
man säger ofta
förebyggande

vilket betyder
inga åtgärder
finns

prata rundor
boka möten

vad GÖR dom?

kompetensutvecklar,
vilket betyder vi
har ingen aning
om vad vi gör i
vårt ickegörande

konferenser,
till och med galor,
där förståsigpåarna
horar för kameran
medan suicidtalen
utgör terminsavgift
år efter år




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-21 10:54



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Jäkligt bra och angelägen text, plus bra låt.
2023-10-21

  Larz Gustafsson VIP
Mobbare ska pryglas.
2023-10-21
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP