Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i samma smet


I mitt samhälle
befinner jag mig inte mitt i
utan i en utkant

jag är en marginalvarelse
kanske har jag alltid varit det
men idag njuter jag
som ålderspensionär

men -
har fått nya slag
en ny ängslan
särskilt när jag ska hoppa
klättra eller gå balansgång

i natt kunde jag inte sova
betraktade mina handryggar
såg rynkor och bruna fläckar
som inte varit där förut

alla sinnen, hjärnan med sina minnen
också all min vetgirighet
och skaparlust
alla frågor jag har
allt som gnager
är till bara för en liten tid

hur länge
ack, min kropp
hur länge finns vi till

snart flyger vi all världens väg

om mitt i smeten
eller i marginalen
är vi alla ändå samma

mänsklighet

finns det något större

finns mer -

har drabbats av ett ljus
har druckit av dess kraft
men trots det
har jag inte sett till
eller fått klart besked
om en levande gud
barmhärtig far
och kärleksfull
allsmäktig chaufför
-
någon som vet
vart resan bär?






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-06 14:36



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vi får se var vi kommer. Vi ser bara en microdel av helheten i detta livet, tänker jag. Fint och mycket mänskligt skrivet.
2024-02-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livet och åldrandet.
Vi vandrar alla mot livets solnedgång, en del anser sig ha svar på frågorna, andra söker utan att finna några svar.
2024-02-07

    Lena Söderkvist VIP
Evighetsfrågor, omöjliga att besvara konkret men fria att fantisera vilt kring. Ibland vill man lufta dem ändå. Existensen angår trots allt oss alla. Tycker att du gör det bra.
2024-02-07

  Kungskobran VIP
Tiden går
hjärtat slår
år efter år
allt känns som igår
men jag fäller ingen tår
när jag äntligen slutet når
2024-02-06

    Lena Staaf VIP
Nej ingen vet och alla undrar. Känner som du tiden krympa. Vill ta tillvara på varje dag.
2024-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP