Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En blå och grön planet



Vår planet är ett under
som den snurrar
och lyser

i universum
den håller oss
och ger oss näring

vi spirar och leker
vi fylls av kärlek
vi drabbas av hat
blöder och krigar

Det är ett under
att vi hållit -
du och jag

vi håller ihop
och vi håller var för sig
men det går inte att förstå
för vad är jag

inte bara jag är jag
alla kallar sig jag

att ett namn vi fått
räcker inte till
för att förklara allt
som varit helt beroende
men blivit större

visst kan vi berätta
om den stund vi levat
men det räcker inte
för att förstå livet

vi har många olika sätt
språk och klädedräkt
danser och sånger

varje person är både unik
och allmängiltig

tillsammans kan vi skapa fred
eller riva ned

vi kan ljuga och förleda
och tillskansa oss
mer än vi behöver

vi kan bygga ett gott samhälle
där var och en kan få försöka
skapa mening
skönhet
och frihet






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-02-13 01:40



Bookmark and Share


  bohemen VIP
"Vem kan tro att människan utan skönhet leva kan?"
2024-02-20

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här.
En extra applåd för det sista stycket.
2024-02-14

  Kungskobran VIP
Det goda vinner i längden.

2024-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP