Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gubben och gumman i lådan

Livet i en låda
bredvid andra lådor
och gator av asfalt -

ibland kan jag se
det så
men inte ofta...

har inte många steg
att vandra
för att nå till träd -

klätter-stenar
gräsmattor
och flera dammar -

ibland syns allt så väl
alla damm-vrår och tapet-fläckar
rynkorna och blekheten

men ofta är jag tacksam och förvånad
över att jag har ett varmt krypin
att jag har intressen och kan styra min egen tid
och allt omkring mig är lika möjligt som vackert
inklusive jag själv och mannen min...

medan han spelar tam-tam-tam-tam-ta-dam
inser jag att nu är den första kvällen
på resten av vårt liv!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-02-16 17:17



Bookmark and Share


  Anya VIP
Här pendlar texten i vemod, acceptans och glädje. Snyggt med få ord.
2024-02-18

    Lena Söderkvist VIP
Bra att uppskatta det värdefullaste man har som du gör.
2024-02-17

  Respons VIP
Gott så!
2024-02-17

    Lena Staaf VIP
Så fint! Att ta tillvara på det goda som finns intill oss. Vi befinner oss till exempel inte i Gaza.
2024-02-16

    Tidsljus_Timelight
Not my cup of tea.
2024-02-16

  Kungskobran VIP
Gör det bästa av var dag för den kan vara din sista
Fint diktat av dig
2024-02-16

  Marita Ohlquist VIP
Livsbejakande om att ta till vara och njuta av det som gör livet meningsfullt.
En extra applåd för avslutet.
Heja dig.
2024-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP