Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lågan tänds - igen

När det värsta redan hänt
och ingen livsgnista finns
då är det över - finito
slut
.
fast är något kvar
alls inte allt
är borta

du, hjärta
huggen av smärta
och ditt inre barn
bär den flämtande lågan

hörsamma barnet först
så hon tänder din livsgnista

om du själv inte har tro
varken på sagor eller på gudar
ditt inre barn har allt som behövs

dröm om musik
lek och dans
ekorrar i träd
blommande hus

där vid en bäck
glittrar din önskan
fram

kom
genom vänliga ord

de godaste minnen
tänder stjärnor
i människans blick

skälmska blickar
glada skutt
och vänliga händer
vänder livet blad

rätt som det är
njuter du åter
solkysst hud
och vindrufs i håret...











Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-02-21 15:08



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
en fin pepp-dikt när man känner sig nere! :)
2024-02-23

    Lena Söderkvist VIP
Så viktigt att hitta glädjen och förstå vad man har. Helt rätt i tiden - ja, i alla tider förmodar jag.
2024-02-22

  Anya VIP
Att kunna plocka fram de godaste minnen är viktigt och en konst....tycker jag. Jag kämpar på, tack för att du i din fina dikt påminner.
2024-02-22

  Kungskobran VIP
Det är bäst att börja om på nytt igen som Povel Ramel sjöng
2024-02-22

  Marita Ohlquist VIP
En underbar, trösterik och uppmuntrande text om ljuset som skingrar mörkret.
2024-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP