Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Antiteknik

bort från
säljet, reklamens
surrande aggregat i
mammons posteringar

bort från
diskmaskiner
bilbesiktningar
dåliga teveserier
nya apparater

bort från
appar
bank-ID
skärmar

behöver inte
stegräknare
hörlurar, telefon
för att tala med
tånghavet

kråkornas
meddelanden över
gryningstomma fält
innan bruset vaknar,
så mycket mer än
köpcentrumets
larmsignaler

programmerarna,
som inte hittat till
sin egen tyngdpunkt,
vill få in oss i siffrorna
algoritmens tamfårsled
luftkonditionerade
sojaprodukter på
kontor tilldelas
hegemoni av
kapitalet

strebrarna och
framgångsnissarna,
som kackerlackor
eller påfåglar i
en meningslös
artcirkus

Steve Jobs
och herr Musk
imponerar inte
på tusenårseken,
vet att trenderna
är sterila frön i
världens vindar




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-01 08:37



Bookmark and Share


  Ingvar Loco Nordin VIP
Underbar text! Går jämna steg med mig! Enda skillnaden är att det är korpar som leker i vindstötarna häruppe i Norrbotten, och som ropar och skrattar, sinsemellan, när jag lockat ner dem över mig med härmskrik: "Hahaha, Homo sapiens, hahaha!"
2024-03-01

  Larz Gustafsson VIP
Stegräknare är en löjlig skrytpryl.
2024-03-01
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP