Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

han var så rädd att leva att han nästan inte fanns

 

han var en balanserad man

ingen äventyrare i stort

men saknade spänningen och faran

inte för mycket

bara lagom

därför gick han var morgon till arbetet

utan att knyta skorna

 

han sökte också kärleken

inte för mycket

bara lagom

han var ju trots allt en balanserad man

därför älskade han

Pamela Anderson

i smyg

 

han saknade rent allmänt mening med livet

inte för mycket

bara lite lagom

därför köpte han en bibel i guldskrift

så att alla vännerna han inte hade

skulle förstå

att han var en helgjuten man

 

han var som sagt ganska välbalanserad

så när döden närmade sig tänkte han

inte för mycket

bara lagom

och helst inte alls

men faktum var att han dog




Övriga genrer av Eline.P
Läst 491 gånger
Publicerad 2006-08-23 21:34



Bookmark and Share


  FAE
Bra skrivet!
Sverige är det enda land/språk där ordet lagom förekommer i den kontext vi använder ordet.. Kanske folk nån dag äntligen börjar inse att bäst är ju faktiskt bäst... inte lagom.
2006-09-02

  änglasjäl
Hehe,ja du fångade ju den sorgliga sanningen i att de finns människor som lever precis såhär,lite lagom bara istället för fullt ut!Men den sista raden fick mig till att ryckas med i ett skratt..man var så fångad och ville läsa mer å mer å mer å helt plötsligt...så dog han!Härlig text!
2006-08-30

    NoMi F
Ja så ter sig livet säkerligen
för en hel del människor
Lagom-ja precis så
allt är lagomt
Men..
Nåja det var en fin text
innehållsrik och medryckande
2006-08-26

    Bodil Sandberg
En fantastiskt bra dikt!!!Du skriver så att det är lätt att följa i handlingen...texten flyter på så enkelt och galant...den här lille mannen finns säkert i många upplagor på vår Jord!!!
2006-08-25

  Rachel Roth
jag tror han är en av många.
så sorgligt och vanligt
samt ensamt
2006-08-23

    Bim
Tack!Jo jag fick mig ett gott skratt på kvällskvisten,-härligt sarkastisk.Tänk dom dör dom som aldrig tidigare har gjort det!Hälsn.Bim
2006-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P