Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Champagne brut och mörk choklad


Sanningen smakar så sött

som champagne brut och mörk choklad

och den sover lika vackert

så länge vi inte väcker den.


För så länge vi inte lyfter på slöjan

kan vi låtsas att den sover och drömmer

utan risk att vakna och undra var den hamnat.

Låt den sova sött

så kan vi båda

fortsätta i varandras spår

som blindgångare

och bilden

av Det Perfekta Paret.




Fri vers av Dan Linder
Läst 780 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2006-08-29 15:44



Bookmark and Share


  Queen_of_Rain
Du knyter ihop ditt bildspråk perfekt på slutet! imponerad!
2006-09-18

  Propella
Ah... det falnande paret. Hur kan du skriva om allt? Antingen så fångar du mig med späckade noveller, får mig att le åt galna hundraordare, förlamar mig med nyförälselsedoftande dikter eller som nu; får mig att tappa luften över sanningsfyllda rader om det som vissnat. Du behärskar allt. Jag skulle nästan kunna bli sur över det.

(Men nej det kan jag inte, för till råga på allt är du en såndär förbaskat ödmjuk karl som det bara inte går att bli avundsjuk på eftersom du är alldeles för älskvärd).
2006-09-14

    ej medlem längre
Känns inom en när man läser, mest bittert måste jag säga... Hur du lyckas trolla fram bitterhet med ordet "sött" vet jag inte, men det lyckades. Känns ensamt och djupt..
2006-09-13

  AC
Tycker om liknelsen "blindgångare". Anar trevande steg över minerad mark och tystnad som i tyst överenskommelse. Och så håller man skenet uppe med skålande i champagne och påklistrade flin, smackandes lyxig choklad med hög kakaohalt och insikten att den faktiskt smakar bittert...
2006-08-30

  raphaela
Lite ojämn text möjligen men bitvi glimrar det till och jag suckar lite i igenkänning.

Tack.
2006-08-29

  Tove Meyer VIP
det här känns som en ton mörkare och allvarligare än det du brukar skriva, det skrämmer mig och imponerar på mig på samma gång...det du skriver känns...sant.
2006-08-29

  Sanningsägaren VIP
leendet som var på väg
smalnade till en stig
och fastnade i en
gren i diket
den här gör ont
usch

vilka känslor du
förmedlar här
lev i livslögnen
till du dör
2006-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder