Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vissa sörjer medans andra jublar.

Palestinas president
han avled igår.
Hoppas att han nu känner frid
Gud tar hand om honom.

Israel de har fest på gatorna
att de inte skäms.
Sharon han ler och skrattar inombord
nu tror han att vi har gett upp Palestina.

Det var Yassir Arafat som dog
inte vi palestiner.
Så Sharon tro inte att vi ger upp vår kamp
ALDRIG vi ska kämpa för vårt land.

Att Israel inte skäms för det dem gör
de dansar på gatorna och firar.
De firar att Yassir Arafat har dött
det är deras glädje.

Må GUD ta hand om dig Arafat
och vi tackar dig för allt du gav oss.
Vi ska nu ta efter dig och kämpa mer
vi ska kämpa för det du levde för !




Fri vers av Manal
Läst 333 gånger
Publicerad 2004-11-12 00:22



Bookmark and Share


    T Wiberg
visst VAR han en bra ledare... en gång i tiden... men han tappade fotfästet som alla andra maktgalna politiker, och jag säger politiker eftersom han slutade vara frihetskämpe(i sin ursprungliga mening) när han efter tillbakaflytten från sin exil krossade palestinernas självstyre de byggt under 80- talet... och igen under osloavtalet, då han inte nämde något alls om israels tillbakadragande från ockuperad mark. men jag tror o andra sidan att han e en starkare frihetssymbol nu när han e död... han satte trots allt palestina o deras kamp på världskartan... innan han svek dem... nu återstår bara att se.
2004-11-16

  Markattan
Vad ska man säga, det finns alltid två sidor av samma mynt. Olika perspektiv, olika erfarenheter ger olika synsätt, men att dansa på gatorna när någon lämnat jordelivet, det ska man aldrig göra.
2004-11-13

  Ilana
när en människa har dött men jag gråter inte heller för att Arafat har dött. och efter du har sörjt färdigt kan du ta fram miniräknaren och räkna ut hur många miljarder Suha och den palestinska ledningen har kvar i sina fickor medan resten av folket lever som tiggare. vill du vara min granne så är det mig du ska lära dig leva mig, inte svenskarna. vill du ha diskussioner så har du min adress och jag är öppen för allt fredligt. jag har palestinska vänner i Malmö, hur många israeliska vänner har du skaffat dig?
vad gäller själv dikten? du kan skriva bättre!
2004-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Manal
Manal