Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har en kollega som får kritik för sitt sätt att jobba...  Hon blir mest jävligt förbannad och kan inte se att det kan ligga nått i det dom säger...Alla har vi väl reagerat nån gång med taggarna ut, och sen kommit på att.... va f*n...Dom hade rätt. Me


Kritikkänslig

 

 

Att lära sig uppsakatta kritik

 

Ja... den goda uppskatta jag

och slickar i mej som glass i sommarvärmen

Den kan jag rulla mig i

som en löpsk katta i mynta

Sola mej rödflammig i

så huden flagnar i flera lager

 

Ja... den goda välnärda

behövande bekräftelsen

på att jag

duger

 

Klart jag uppskattar den

 

Men

 

Varför ska man uppskatta

när det svider

så det stockar sig i halsen

och munnen töms på all vätska

så man inte kan prata

utan att nervöst harkla sig

hela tiden

för den där jävla klumpen

sitter i vägen

för det jag vill säga

 

Ska jag uppskatta

mitt illamående

min rädsla

mitt låga IQ

som inte fattat

som tydligen missat

det alla andra förstått och sett

 

Ska jag omfamna

mina bödlar

som vill sänka mej

när jag trodde

jag äntligen flöt

 

Ja, dom säger ju det

 

Man lär sig av dålig kritik

 

Kan inte riktigt övertyga

den där klumpen i halsen

om det bara

 

Men skulle den lossna

så ska jag fånga den i handen

och trycka upp den i ansiktet

på dom

 

Sen är det min tur....




Fri vers av Howlit
Läst 350 gånger
Publicerad 2006-10-03 08:04



Bookmark and Share


  Agnes
aj aj... det låter som om någon blivit kränkt! Jag tror att bra, konstruktiv kritik får oss att växa medans alltför översvallande positiva lovord nästan gör oss blassé och lite självgoda. Den konstruktiva kritiken, om den framförs på ett bra vis, är så befriande och ofta välgörande om man har mod att ta den till sig. En bra och tänkvärd text, hur som helst....

Därför Howlit, skriver jag att du är g a n s k a bra så att du inte blir odräglig av allt beröm jag öser över dig. *fniss*
2006-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit