Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Locktoner




Fiskafänge

Melodi: I villande skogen


Jag kom till en ny sajt och letade ord
det här blir en skön fajt ty fullt är dess bord
av dikter, sagor och noveller... och haiku finns me'
så jag gjorde entré

Och nog har jag funnit en ljuvlig asyl
min skrivklåda vunnit en underbar pryl
Om tiden än är svårt begränsad jag bänder mig loss
för att tända mitt bloss

Och vill du mig följa på glödande färd
då vill jag ej dölja det mödan är värd
En liten varning dock utfärdas - det går nog bli stött...
framåt kvällen ock' trött

Ty nätet jag saknar på dator i hem
av jobbet jag slaknar så där klockan fem
Man vänta får halvannan timme tills jag kommer hit
för att sprida min flit

Men om du ej gillar hybrisiskt poem
måhända du lider av samma "problem"
Då har du desto större orsak att kolla min dikt
den ej lider av gikt

Nu bör du ej missa det budskap jag bär
bland raderna fnissa... sen skrattlysten plär
emellanåt jag dig få störa och motta besök
vid en diktkaffegök

En sång ej förtjänar att få nån salut
om ej den förlänas ett minnesvärt slut
Förlöst och färdig den dig släpper - förväntar att du
säger någonting nu...




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 347 gånger
Publicerad 2006-10-10 18:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP